Vi har kattungar!

Den 27 juli födde Orchidea (Dea) fem kattpojkar hemma hos oss.
En av killarna var så lik Tommy Thayers sminkning i rockgruppen KISS att vi har valt namn efter gruppens medlemmar.

Det har varit en normal dräktighet men naturligtvis jobbigt de sista månaderna med tanke på värmen. Våra katter har alltid tillgång till inhägnad, men den här sommaren hjälpte inte det särskilt mycket. Veckan innan nedkomst hade jag ordnat en AC som gav en dräglig inomhustemperatur för Orchidea. Förlossningen av de fem kattungarna påbörjades straxt efter 12-slaget på natten den 27 juli och femte kattungen föddes halvtre på morgonen. Alla moderkakor kom ut hela och ungarna var livliga från början. Orchidea, som är en rutinerad mamma, skötte allt med den äran. En riktig SUPER-morsa!

De första vikterna låg på ca 80 – 105 gram vilket inte är särskilt högt, men jisses vad dom har tagit igen det sen dess. En av kattungarna klarade inte de första dygnen och tyvärr är det inte alltför ovanligt i kattungekullar.  Vi har nu fyra fina kattkillar till salu. Det finns både potentiella sällskapskatter och avelshanar i den här kullen och detta måste tas med i beräkningen när vi säljer katterna och om du köper någon av dem. Låt oss talas vid när du träffar Norrgruvan’s pojkar.

SE*Norrgruvan´s Paul Stanley af Eralach
SE*Norrgruvan´s Ace Frehley af Eralach
SE*Norrgruvan´s Gene Simmons af Eralach
SE*Norrgruvan´s Tommy Thayer af Eralach

Vill ni följa KISS-kullen rekommenderar jag att ni följer ’Norrgruvans’ på Facebook eller Instagram. Där sker tätare uppdateringar och ni kan följa deras upptåg och interaktion med vår andra katt, Flisan, som kommer bli en jättebra ”lektant” till killarna vad det lider.

Välkomna att kontakt oss på Norrgruvans lilla katteri. Kontaktuppgifterna ser ni under kontakt i menyn. Det går också bra att ställa frågor och kommentera på Facebook och Instagram.

Se mer om kattungarna här!

Ett svar på “Vi har kattungar!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *